Moje šťastná hvězda

Třešňová bublanina s vanilkou a rumem

Rozplývá se na jazyku a neexistuje snad nikdo, komu by nechutnala. Vyzkoušejte ji ale i na trochu jiný způsob.


Ingredience:


1 hrnek krupicového cukru


½ hrnku oleje 


1 hrnek plnotučného mléka 


½ lžičky vanilkového extraktu


špetka muškátového oříšku


2 hrnky polohrubé mouky 


3 dcl rumu 


2 vejce


2 hrsti zralých třešní


Postup:


Přelijte do velké sklenice, například zavařovací, rum a přidejte do něj třešně. Měly by být všechny celé ponořené. Vyčkejte do druhého dne, aby získaly tu správnou rumovou chuť.


Polohrubou mouku smíchejte s vanilkovým extraktem, mlékem,  vejci, muškátovým oříškem, olejem a cukrem. Mixérem promíchejte tak, aby se vše spojilo v celistvé těsto.


Plech vymažte olejem a vysypejte moukou anebo vystelte pečicím papírem. Těsto na plech rovnoměrně rozvrstvěte.


Nyní do řádků naklaďte třešně naložené v rumu. Bublaninu pečete na 180 °C, dokud nebude na povrchu zlatavá.


Že je bublanina hotová, poznáte tak, že doprostřed zapíchnete špejli. Nebude-li se na ni těsto lepit, vyndejte ji z trouby.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden