Moje sladké tajemství

Třešňová s levandulí

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule

Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix smícháme se dvěma lžícemi cukru a vmícháme do třešní. Poté přivedeme třešně k varu a asi minutu povaříme. Následně přisypeme zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vaříme dalších 10 minut.

Do každé zavařovací sklenice dáme pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijeme horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden