Moje sladké tajemství

Třešňový koláč s tvarohovo-makovou náplní

Suroviny:

100 g hladké špaldové mouky

30 g medu

50 g másla

100 g rozmixovaných ovesných vloček

1 žloutek

voda

Krém:

250 g jemného tvarohu

200 g odpeckovaných třešní

15 g medu

20 g mletého máku

1 kus vaječného bílku

Drobenka:

40 g hladké špaldové mouky

10 g másla

15 g třtinového cukru

15 g ovesných vloček

Postup:

Všechny ingredience na korpus smícháme a ručně si vypracujeme těsto. Pokud je moc suché, nebojte se přidat trochu vody. Těsto namačkáme na dno kulaté formy (průměr 20 cm) s připraveným pečicím papírem. Propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na 180 °C na 7–10 minut.

Tvaroh smícháme s mákem a medem. Z bílku vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Nakonec přimícháme třešně, pokrájené na menší kousky. Náplň navrstvíme na korpus.

Ingredience na drobenku smícháme v misce, máslo by mělo být pokojové teploty. Posypeme jí vrch koláče a takto připravený dezert dáme péct na 170 °C přibližně na 35 minut.

Tip!

Kdo nemá rád mák, může na obměnu vyzkoušet drcené oříšky. Mandle, kešu nebo pistácie chutnají skvěle.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden