Třešňový koláč s tvarohovo-makovou náplní

Suroviny:

100 g hladké špaldové mouky

30 g medu

50 g másla

100 g rozmixovaných ovesných vloček

1 žloutek

voda

Krém:

250 g jemného tvarohu

200 g odpeckovaných třešní

15 g medu

20 g mletého máku

1 kus vaječného bílku

Drobenka:

40 g hladké špaldové mouky

10 g másla

15 g třtinového cukru

15 g ovesných vloček

Postup:

Všechny ingredience na korpus smícháme a ručně si vypracujeme těsto. Pokud je moc suché, nebojte se přidat trochu vody. Těsto namačkáme na dno kulaté formy (průměr 20 cm) s připraveným pečicím papírem. Propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na 180 °C na 7–10 minut.

Tvaroh smícháme s mákem a medem. Z bílku vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Nakonec přimícháme třešně, pokrájené na menší kousky. Náplň navrstvíme na korpus.

Ingredience na drobenku smícháme v misce, máslo by mělo být pokojové teploty. Posypeme jí vrch koláče a takto připravený dezert dáme péct na 170 °C přibližně na 35 minut.

Tip!

Kdo nemá rád mák, může na obměnu vyzkoušet drcené oříšky. Mandle, kešu nebo pistácie chutnají skvěle.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden