Moje šťastná hvězda

Třešňový koláč z listového těsta

Takový koláč jste dozajista ještě nikdy nejedli. Oblíbí si ho děti i dospělí.


Ingredience:


2 pláty lineckého těsta


3 hrnky vypeckovaných třešní


150 g cukru krystal


300 ml zakysané smetany


2 sáčky vanilkového cukru


50 g mandlí


1 vejce


Postup:


Koláčovou formu si vyložte lineckým těstem a to až po okraj. Zakysanou smetanu si vyšlehejte s oběma vanilkovými cukry a pak ji rozprostřete na listové těsto.  Třešně vypeckujte a rozpůlte, smíchejte s nadrcenými mandlemi a cukrem.


Touto směsí naplňte linecké těsto. Druhé linecké těsto rozkrájejte na silnější proužky a poklaďte je na koláč tak, aby vznikla krásná mřížka. Tu potřete rozšlehaným vejcem.


Troubu si předehřejte na 180 °C a pečte přibližně dvacet pět až třicet minut. Koláč podávejte jen tak anebo s domácí šlehačkou nebo zakysanou smetanou.


Náš tip:


K třešním můžete přidat i jahody, klidně kompotované. Náplň také můžete dochutit 3 lžícemi rumu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden