Trhané vepřové s domácí majonézou

Klasický hamburger vám nechutná? Pak vyzkoušejte trhané vepřové v housce.


Ingredience:


1,5 kg krkovice 


3 lžíce hnědého cukru


2 lžičky uzené papriky


1 lžička římského kmínu


1 lžička sušeného česneku


sůl, pepř


2 lžíce oleje


1 červená cibule


300 ml černého piva


Na majonézu:


3 vajíčka


2 dcl rostlinného oleje


1 lžička dijonské hořčice


1 lžička octa, sůl


Postup: 


Rozehřejte si troubu na 200 °C. Smíchejte cukr, papriku, česnek, kmín, sůl a pepř. Kořením pořete maso  a na oleji jej opečte.


Pak přendejte maso do pekáče, podlijte pivem a umístěte ho do trouby. Pečte tři hodiny.


Po upečení maso vidličkou jednoduše natrhejte a nalijte do něj zbytek výpeku.


Na pánvi si osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli s cukrem, případně s medem, a nechte zkaramelizovat.


V misce si rozmíchejte žloutky, hořčici a trochu soli a mixujte. Po kapkách přidávejte olej. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Pak přidejte trochu octa.


Nahřejte si housku, rozpulte ji a obě vnitřní strany potřete majonézou. Dovnitř naservírujte maso, zkaramelizovanou cibulku a ještě trochu majonézy.


Náš tip:


K trhanému masu se výborně hodí pikantní jalapeňos papričky, ale také kyselé okurky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden