Moje šťastná hvězda

Trhané vepřové s domácí majonézou

Klasický hamburger vám nechutná? Pak vyzkoušejte trhané vepřové v housce.


Ingredience:


1,5 kg krkovice 


3 lžíce hnědého cukru


2 lžičky uzené papriky


1 lžička římského kmínu


1 lžička sušeného česneku


sůl, pepř


2 lžíce oleje


1 červená cibule


300 ml černého piva


Na majonézu:


3 vajíčka


2 dcl rostlinného oleje


1 lžička dijonské hořčice


1 lžička octa, sůl


Postup: 


Rozehřejte si troubu na 200 °C. Smíchejte cukr, papriku, česnek, kmín, sůl a pepř. Kořením pořete maso  a na oleji jej opečte.


Pak přendejte maso do pekáče, podlijte pivem a umístěte ho do trouby. Pečte tři hodiny.


Po upečení maso vidličkou jednoduše natrhejte a nalijte do něj zbytek výpeku.


Na pánvi si osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli s cukrem, případně s medem, a nechte zkaramelizovat.


V misce si rozmíchejte žloutky, hořčici a trochu soli a mixujte. Po kapkách přidávejte olej. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Pak přidejte trochu octa.


Nahřejte si housku, rozpulte ji a obě vnitřní strany potřete majonézou. Dovnitř naservírujte maso, zkaramelizovanou cibulku a ještě trochu majonézy.


Náš tip:


K trhanému masu se výborně hodí pikantní jalapeňos papričky, ale také kyselé okurky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden