Můj čas na kafíčko

Tři účinné metody, jak se zbavit kašle

Trápí vás suchý a dráždivý kašel, který vám nedá v noci spát? Dejte šanci přírodě před chemií a léky.

Nepříjemný kašel, který trvá déle než čtyři týdny, by se rozhodně neměl podceňovat. Může se jednat o chronický kašel způsobený přecitlivělostí sliznic dýchacích cest. V tomto případě můžete zlepšení dosáhnout samoléčbou.

Uvolňující koupel

Léčebnou lázeň praktikujte alespoň dvakrát týdně 20 až 40 minut. Do příjemně teplé vody vlijte meduňkový či eukalyptový olej a relaxujte. Během koupele si připouštějte teplou vodu.

Udělejte si čas jen sama na sebe

Pobyt na čerstvém vzduchu dělá zázraky. Vyrazte na hezkou procházku do přírody. Vhodné je začít i cvičit. Ideální jsou dechová cvičení, pilates nebo jóga. Mimořádně prospěšné jsou i návštěvy solné jeskyně.

Tu byste měla navštěvovat co nejčastěji. Zkuste ji zařadit do svého harmonogramu alespoň jednou týdně po dobu hodiny. Zlepšit odolnost dýchacích cest vám pomůže také plavání, což je skvělý program na léto.

Med je lepší než kdejaká medicína

Produkt včeliček je přírodní antibiotikum, které uleví při mnoha zdravotních potížích. Posílí nejen obranyschopnost, ale také zlepšuje funkci vnitřních orgánů. Na medu si můžete pochutnávat samostatně anebo ho nakombinujte s citronem a se zázvorem. Jediné, na co byste měla dbát, je to, aby med nikdy nepřišel do horkého nápoje, tím byste se připravila o jeho cenné látky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden