Můj čas na kafíčko

Trik proti ztvrdlým patám

Bojovat s tímto odvěkým problémem všech žen i mužů se dá všelijakými způsoby. Pemzou, krémy, přístroji na pedikúru nebo peelingem. Pokud nic z toho nezabírá, nezbývá vám než vyzkoušet poslední možnost. Dát na staletí prověřené rady. Nebo byste si raději vyrobila domácí měsíčkovou mast?

Zábal nebo lázeň?

Měkčí a hladší paty vám zajistí citrón. Ten nejenže zvláční rozpraskané paty, ale i ztvrdlá místa například na loktech a kolenou. Nebo vyzkoušejte tvarohový zábal.

Nohy si potřete tvarohem, navlékněte si přes ně igelitový sáček a navlékněte ponožky. Podobný zábal si můžete udělat se sádlem. Po pár opakováních se dočkáte malého zázraku! Použít se dají i syrovátka. Ta smíchejte s vlažnou vodou a namočte si do nich alespoň na patnáct minut nohy. Kůže bude mnohem jemnější.

Měsíčková mast

Na ošetření chodidel se výborně hodí měsíčková mast. Jednoduše si ji můžete vyrobit i doma. Květy měsíčku položte na pánev na tři až pět polévkových lžic rozehřátého sádla a nechte tři minuty restovat.

Do druhého dne vše nechte uležet. Další den měsíček zahřejte a přes jemné sítko propasírujte nebo přes jemnou látku vymačkejte mast do hrníčku. Nechte ji vystydnout a dejte do lednice. Mastička bude ještě lepší, pokud na restování použijete vyškvařené sádlo.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden