Můj čas na kafíčko

Trik proti ztvrdlým patám

Kůže pat změkne, přidáte-li do koupele šťávu z citronu!

Bojovat s tímto odvěkým problémem všech žen i mužů se dá všelijak. Pemzou, krémy, přístroji na pedikúru či peelingem. Pokud nic z toho nezabírá, nezbývá než dát na staletími prověřené rady. Či byste si raději vyrobila domácí měsíčkovou mast?

Zábal, nebo lázeň?

Měkčí a hladší paty zajistí citron. Ten nejenže zvláční rozpraskané paty, ale i ztvrdlá místa třeba na loktech a kolenou. Nebo vyzkoušejte tvarohový zábal. Nohy si potřete tvarohem, navlékněte přes ně igelitový sáček a ponožky.

Podobný zábal si můžete udělat ze sádla. Zopakujte, a brzy se dočkáte malého zázraku! Použít se dá i syrovátka. Smíchejte ji s vlažnou vodou a namočte si do ní na 15 minut nohy. Kůže bude o dost jemnější.

Měsíčková mast vám zaručeně pomůže.

Měsíčková mastička


Na ošetření chodidel se výborně hodí měsíčková mast, kterou si jednoduše vyrobíte i doma. Květy měsíčku dejte na pánev na 3–5 polévkových lžic rozehřátého sádla a nechte tři minuty restovat. Nechte vše uležet do druhého dne.

Pak směs zahřejte a propasírujte přes jemné sítko nebo vymačkejte mast přes jemnou látku do hrníčku. Dejte do lednice. Mast bude lepší, pokud použijete vyškvařené sádlo.

Co taky radí babičky?

Nechoďte bosé po umělých kobercích. Bez bot choďte jen po písku a trávě. Na paty lze použít i běžný jelení lůj, který rozpustíte ve vodě, nanesete na paty a necháte přes noc působit. Účinnou prevenci pořídíte u řezníka: za pár korun si kupte kůži z bůčku, kterou přiložte na nohy, překryjte igelitem a nechte působit do rána. Ráno nohy umyjte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden