Můj čas na kafíčko

Triky na domácí pedikúru

Po celý rok potřebují nohy stejnou péči jako ruce. Nezapomínejte na ně a nechte je omládnout.

Nejen nehty na rukou si zaslouží vaši pozornost. Každá žena by měla chtít pěstěné nehty i na nohou. Ale víte jak na to nebo je odbýváte jen tím, že si je přes léto lakujete? Udělejte si domácí pedikúru, po níž budou vypadat vaše nohy krásnější a o deset let mladší.

Bez kosmetického salónu

Zatímco v zimě stačí věnovat pedikúře alespoň pár minut jednou za pět týdnů, v létě byste jí měla provádět jednou měsíčně. Můžete si sice zajít na pedikúru do kosmetického salónu, ale je to zbytečné a navíc i drahé. Zvládnete ji bez problémů v pohodlí domova.

Dopřejte jim horkou koupel

Nejprve dopřejte svým nohám horkou lázeň, která kůži na nohou změkčí. Do vody klidně přidejte několik kapek oleje, olivového či kokosového, aby se i ta nejhrubší místa začala hydratovat. Pokud nemáte olej, přidejte půlku vymačkaného citrónu. Po deseti až patnácti minutách nohy důkladně osušte.

Namočte si nohy do lázně s olejem.

Odstraňte starou kůži

Dokud jsou nohy krásně vláčné, odstraňte odumřelou kůži na patách, chodidlech a spodní straně prstů. Ideální je na to speciální skleněný pilník, ale postačí i klasická pemza. Pořídit si ale můžete i brusný strojek, který pořídíte téměř v každé drogérii či lékárně. Jestli se ale chystáte odstranit suchou kůži právě tímto způsobem, vynechejte zmíněnou koupel. Po obroušení staré kůže nohy opláchněte a promažte obyčejným tělovým peelingem.

Správně je zastřihněte

Teď odlakovačem setřete starý nátěr laku a pak si nehty zkraťte na požadovanou délku. Stříhejte je pouze do rovna, abyste předešla zarůstání nehtů. Klidně je nechávejte delší, zhruba půl milimetru nad konec prstu. Po ostříhání nehty zapilujte papírovým nebo skleněným pilníkem, nikdy ne kovovým! Měly by mít rovný tvar se zakulacenými rohy.

Důkladně odlakujte

Suché a upravené nohy promažte olejíčkem nebo výživným krémem, nemusí být ani speciální na nohy. Protože teď ale máte mastné nehty, opět si je důkladně odlakujte. Tím nehty odmastíte a lak vám na nehtech déle vydrží.

Naneste čtyři vrstvy

Nejdříve použijte podlak, který nehty ošetří a ochrání před zažloutnutím. Podlak nemusíte nechat zasychat a rovnou si naneste vrstvu barevného laku a po zaschnutí ještě jednu vrstvu. Barevný lak zafixujte nadlakem či kapkami pro rychlejší schnutí laku. Dodá vám i větší lesk.

Nanášejte čtyři vrstvy laku. Nezapomeňte na podlak.

Vydrží až měsíc

Lak vám vydrží klidně celý měsíc i při častém koupání. Může se ale stát, že se vám lak přestane lesknout. Proto podle potřeby nehty přelakujte bezbarvým lakem.

Jako miminko

Abyste měla nohy hladké jako miminko, každý den si nohy promasírujte výživným krémem. Jednou měsíčně si pak na noc naneste na nohy tlustou vrstvu krému a oblékněte si bavlněné ponožky. Pokud se vám ale v ponožkách špatně spí, klidně tento postup vyzkoušejte i ráno před odchodem do práce. Krém se za chvíli vstřebá a večer budete mít nohy krásně hebké. V zimě tento postup opakujte alespoň dvakrát měsíčně, jelikož zima naši pokožku vysušuje mnohem víc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden