Trocha pikantnosti s čatní

Suroviny: • 4 velká jablka • 60 g zázvoru • 8 stroužků česneku • 8 lžic rozinek • 4 ks hřebíčků • 2 lžičky pepře, soli • 8 lžic hnědého cukru • 4 lžíce citronové šťávy • 4 ks chilli papričky

Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme okapat. Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky, ocet, cukr, hřebíček, pepř, sůl, nasekané chilli papričky a citronovou šťávu a vaříme. Rozvařenou směs rozmixujeme, čatní naplníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama