Můj kousek štěstí

Trpělivost krásné ruce přináší

Nejen s věkem, ale i po horkém létě se spousta žen trápí se zvýšeným množstvím pigmentových skvrn, zvláště na rukou. Nyní je čas s nimi zatočit.

Pokud chcete mít ruce krásné a beze skvrn, bude potřeba péče a velká dávka trpělivosti. Co pro to můžete udělat?

Důležitá ochrana

Když už se pigmentace na rukou objeví, je potřeba je důsledně chránit před UV zářením. Hřbety rukou mažte i opalovacími krémy každý den bez ohledu na počasí a po umytí vrstvičku obnovte. Kromě toho mohou pomoci i výživové doplňky s obsahem beta-karotenu a antioxidantů, (vitaminy E, C a lykopen).

Na ruce používejte kromě výživných krémů i opalovací prostředek.

Bělicí přípravky

Pořiďte si speciální bělicí krém nebo sérum, které dokážou zesvětlit tmavší místa a potlačit přirozenou tvorbu kožního barviva melaninu. Na ruce můžete použít i pleťové bělicí přípravky.

Nečekejte ale okamžitý efekt, viditelných změn si všimnete až po měsících pravidelné péče. Pomoc pro vybělení pokožky najdete i v kuchyni, například obyčejný citron. Stačí ho rozkrojit a plátky skvrny pravidelně potírat.

Pomůže i peeling

U méně viditelných skvrn stačí jemné peelingy, na tmavší pak středně silné. Naneste peeling na vlhkou pokožku rukou a jemně masírujte. Pak ruce opláchněte vlažnou vodou a použijte hydratační krém.

Peeling používejte nejlépe jedenkrát týdně. Velmi účinný je také chemický peeling, je ale nutné počítat s tím, že se po jeho aplikaci na rukách mohou objevit stroupky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden