Moje šťastná hvězda

Trpí Lenka Termerová výčitky svědomí?

Rodina jí pomohla, ona jí to teď přehnaně vrací

Nebýt jejích nejbližších, boj s rakovinou by herečka LENKA TERMEROVÁ (68) už dávno vzdala. Vděk za záchranu života jim ale podle všeho dává najevo až příliš!

Možná jde o takové malé osobní pokání, které jí pomáhá překonat pocit, že své rodině něco dluží. Uplynulo už šest let od doby, kdy ukončila úspěšnou léčbu rakoviny prsu. V takovém období lidé hodně bilancují a nevyhnulo se to ani známé herečce.

Ve společnosti se nikdy moc neukazovala, pokud to nebylo úplně nutné a nejednalo se o výročí seriálu, ve kterém hrála, či premiéru jejího nového filmu. Od doby, kdy překonala zákeřnou nemoc, ji však na akcích nevídáme vůbec.

Má potřebu se vykoupit?

Důvodem je hlavně to, že veškerý volný čas tráví se svou rodinou. Na tom by samozřejmě nebylo nic špatného, ovšem zdroj z okolí její dcery MARTHY (35) prozradil, že je herečka velmi úzkostlivá, co se týče jejích nejbližších, a nezajímá ji nic jiného.

Dokonce prý upustila od všech svých zálib, mezi které patřila například jízda na kole, a snaží se být hlavně se svou vnučkou FRANTIŠKOU (3). Jak sama říká, rakovina jí zastavila život a jediné, co se jí honilo hlavou, byly myšlenky a úvahy o životě.

Až když měla vyhráno, si uvědomila, jak moc to s ní rodina měla těžké. „Psychicky to bylo pro všechny velmi náročné,“ vzpomíná.

Dýchá jen pro ně

Vypadá to, že v době, kdy si začala dávat život opět dohromady, se rozhodla, že své rodině péči oplatí.

Jenže podle ostatních už ji vrátila stokrát, i když sama si to očividně nemyslí. „Udělala by pro ně cokoli, nemá ani vlastní koníčky,“ prozrazuje zdroj z okolí její dcery s tím, že věci, které jí v minulosti dělaly radost, jsou pro ni najednou zanedbatelné.

Podle odborníků si někteří lidé dávají nemoc za vinu a poté se trápí, že tím obtěžovali své nejbližší, a snaží se jim odvděčit. Možná je Termerová právě tento případ, kdy je člověk zkrátka rodině natolik vděčný za nový plnohodnotný život, že se rozhodne jim ho svým způsobem obětovat.

Na druhou stranu chvíle strávené s jejími nejmilejšími pro herečku byly vždy velmi důležité, a tak je možné, že si jednoduše život začala užívat trochu jinak než doposud. A pokud to všem vyhovuje, pak je to určitě jedině dobře.

Pro své dcery a vnučku by Lenka udělala první poslední.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden