Můj kousek štěstí

Trpíte migrénami? Vyzkoušejte bylinky

Bolesti hlavy jsou samy o sobě nepříjemnou záležitostí. A co teprve taková migréna. Pokud i vy patříte k těm, které nesnesitelné bolesti hlavy postihují, vyzkoušejte bylinky.

Migréna postihuje více ženy než muže, a to až trojnásobně. Když už ale přijde, dá se s ní leckdy úspěšně bojovat pomocí přírodních bylinek. Které to jsou?

Řimbaba obecná
Jeden z nejúčinějších prostředků proti různým bolestem včetně migrén. Nejvíce účinných látek je obsaženo v listech, které se doporučuje přímo žvýkat. Můžete si ale pořídit i tinkturu, dát si 15–30 kapek nakapat do nápoje a užívat třikrát denně. Pokud se bolest nezmírní, můžete dávku navýšit.

Kozlík lékařský
Umí navodit psychickou pohodu, používá se ke zmírnění úzkostí a panických atak. Kromě toho zklidňuje i neurotický žaludek, hysterii, nespavost, bušení srdce a další příznaky, jež doprovázejí stres. Kozlík má ale osvědčené účinky i při boji proti bolestem hlavy a migréně. Můžete na něj narazit ve formě tobolek, čajů či sypaných směsí. Ovšem pozor, kozlík je návykový, proto ho neužívejte déle než jeden měsíc. Vyplatí se i obezřetnost v dávkování, větší množství může v tomto případě uškodit.

Eukalyptus a máta
Při nástupu migrény si zkuste pomazat jeden spánek trochou eukalyptové a druhý spánek trochou mátové silice. Řadě migreniků tato kombinace prospěje, ale musí se aplikovat již v první fázi nástupu bolesti.

Levandule
Existuje mnoho variant, jak levanduli využít. Tím nejúčinnějším způsobem je však její inhalace. Stačí nakapat pár kapek do horké lázně a po dobu deseti minut vdechovat páry. Pro maximální efekt můžete opět jemně vmasírovat olej do kůže na spáncích. Ideální je, když si pak můžete dopřát klidný odpočinek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden