Moje šťastná hvězda

Trpký konec slavného manželství?

U nich doma je teď pořádné dusno. Manželé Hana Zagorová (73) a Štefan Margita (63) jsou bez kšeftů a ve společné domácnosti už si připadají jako lvi v kleci. Nejsou vůbec zvyklí být tak dlouho spolu pohromadě.

Vždy patřili spíš mezi ty páry, které se spolu moc nevídají, ale zato se na sebe těší a víc si tak váží jeden druhého. Vládou nařízená karanténa je ale oba uvěznila v jednom domě. Ze začátku to celkem zvládali, bylo to pro ně něco nového. Teď už je to na ně ale příliš. Každý den dělají to samé a už si nejspíš nemají ani o čem povídat.

Turné je v tahu?

Do toho řeší problémy spojené s prací a hroutí se jim jeden projekt za druhým. Jejich největším projektem bylo společné turné. Dlouhá léta se tomu vyhýbali, báli se, že jim společná práce přinese problémy.

Teď když se konečně odhodlali a začali turné plánovat, muselo být přesunuto kvůli pandemii koronaviru. Manželé v tuto chvíli už měli poctivě trénovat a připravovat všechno důležité, aby turné mohlo v září začít. To ale nejspíš bohužel nenastane, nikdo totiž stále neví, jak bude situace v Česku vypadat a zda budou v září vůbec povoleny tak velké akce.

Na ničem se neshodnou

A Hana se Štefanem jsou z toho zdrceni. Manželé se bojí, že jejich fanoušky by mohl přesun turné naštvat. Oni za to sice nemohou, ale nemají zaručené, zda se na nový termín dostaví tolik lidí jako na ten původní.

Zagorová a Margita do toho vložili spoustu času a určitě i peněz. Teď si doma nejspíš lámou hlavu s tím, jak to všechno udělají, aby neprodělali. Ale nemohou se shodnout na žádném řešení, proto se doma mají v jednom kuse hádat.

Jsou oba pod tlakem a vztek si zřejmě vybíjejí jeden na druhém. Když to ale takhle půjde dál, jak to s nimi dopadne? Jejich manželství už rozhodně není tak harmonické jako před vypuknutím karantény. Spousta párů si teď doma prochází zatěžkávací zkouškou, ale nikdo nečekal, že právě u Zagorové s Margitou to bude probíhat takhle negativně.

Jsou zvyklí peníze střádat

I když jsou teď rozhádaní a údajně na sebe denně štěkají, mají pořád jednu zásadní výhodu oproti některým svým kolegům. Mají nastřádanou dostatečně tučnou finanční rezervu, takže se nemusejí bát, že by následujících pár týdnů nevyžili.

Jim to je ale zřejmě pořád málo. Jsou zvyklí pozorovat, jak jejich konto roste, ne, jak naopak klesá. Přitom o milionech, které mají schované, by si někteří mohli nechat jenom zdát. Teď nemají jaksi z čeho šetřit, protože nejenže nemohou plánovat turné, od kterého si slibovali obrovské zisky, ale nemohou ani vykonávat svou obvyklou práci.

Zagorová nemůže nikde vystupovat a to samé platí o Margitovi, který jako tenorista vystupoval třeba v Americe a mnoha dalších zemích. Je vidět, že krizi manželé zatím nezvládají. Nebude to jeden z nich brát jako znamení, že je něco špatně?

Problémy měli už v minulosti

Tohle ale rozhodně není poprvé, co se manželé potýkají s problémy a rozdílnými názory. V minulosti se měli hádat kvůli tomu, že Štefan nechtěl brát Hanku s sebou na své koncerty do zahraničí.

Nechtěl totiž, aby byla jeho žena v cizí zemi sama, protože on je většinou zavřený jen v opeře a zkouší. Zagorová to ale asi pobrala trochu jinak a nelíbilo se jí, že najednou chce manžel vycestovat bez ní. Podezírala ho snad z nevěry?

Jsou spolu už řadu let, ale zřejmě mezi nimi dodnes panuje jistá nedůvěra. A momentální situace jejich manželské problémy jen stupňuje. Oba své vztahové patálie řešili většinou se svými kamarády či kolegy. Když se mohli někomu svěřit, ulevilo se jim, ale to teď bohužel není tak jednoduché.

Mír, nebo rozvod?

Jedna věc je jasná – manželé už v takové atmosféře pod jednou střechou dlouho nevydrží. Možná si tím dokázali, že jim je lépe, když jsou od sebe dál a vidí se minimálně. Oba potřebují svou svobodu a mít své vlastní projekty a plány.

Ukázalo se, že dohromady jim to zkrátka příliš neklape. I přerušené turné je možná jakýmsi znamením. Otázka e, jak se teď se s manželskou krizí popasují. Uzavřou mír a budou se snažit své problémy řešit? Podle některých si neváží toho, co mají. A zbytečně se pak hádají kvůli maličkostem. Snad jim dojde, že tudy cesta nevede.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden