Moje šťastná hvězda

Tu pravou našel až na čtvrtý pokus

Moje šťastná hvězda

Okolo JEANA GABINA (†72) se vždy točilo hodně krásných žen. On ale toužil víc po rodinném štěstí než po chvilkovém povyražení. Nakonec se ale přece jen dočkal.

Mnoho dětí z uměleckých rodin se rozhodne pro podobnou kariéru jako jejich rodiče. To ale nebyl případ Jeana Gabina (†72), který dal raději zprvu přednost tvrdé práci.

O herectví nestál

Byl nejmladším ze sedmi dětí, které se narodily kabaretním umělcům Ferdinandu Josephovi (†65) Hélène Madeleine (†53). Rodinné příjmení znělo Moncorgé, ale otec rodiny vystupoval pod pseudonymem Gabin.

Brzy si všiml, že malý Jean je velmi talentovaný, a nutil ho, aby se věnoval divadelnímu herectví. Mladík se ale raději živil prací ve slévárně nebo jako skladník či poslíček. Nakonec ale tatínkovy

Zbývá vám 65% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden