Moje šťastná hvězda

Tuňák s bazalkovým pestem

Šťavnatý a na jazyku se rozplývající tuňákový steak si naprosto zamilujete.


Suroviny:


2 čerstvé steaky z tuňáka 


2 hrsti čerstvé bazalky 


1 stroužek česneku


1 chilli paprička


1 lžíce nastrouhaného parmazánu


4 lžíce olivového oleje


1 polévková lžíce limetové šťávy


sůl, čerstvě drcený pepř


Postup:


Steak z tuňáka si pořádně nasolte a opepřete. Vůbec se nebojte, že byste ho přesolili.


Místo klasického mletého pepře je lepší nadrtit si kuličky pepře v hmoždíři. Pak ho pokapejte olivovým olejem.


Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a pak zprudka steak osmahněte z obou stran.


Chcete-li, aby byl méně propečený, postačí minuta a půl z každé strany. Aby byl propečenější, opékejte ho z každé strany 3 až 5 minut.


V mixéru si pak rozmixujte bazalku, stroužek česneku, limetkovou šťávu, olivový olej, chilli papričku a parmazán.Osolte a opepřete. 


Jakmile máte tuňáka opečeného, naservírujte ho na talíř buď vcelku, anebo nakrájeného na tenké proužky. 


Pestem můžete tuňáka potřít z obou stran anebo ho jím přelít. Zakápněte ho i šťávou z limety.


Jak chutná nejlépe?


Čerstvé pesto nemusíte připravovat pouze z bazalky, ale například i z estragonu nebo koriandru.  Koriandr nejlépe chutná v kombinaci s pistáciemi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden