Tuňákový sendvič

Rychlé pohoštění na zahradní párty

Zapečené sendviče jistě potěší milovníky tuňáka, ale hlavně méně zručné a začínající kuchaře a kuchařinky, protože na nich opravdu nic nezkazíte a chutnají výtečně.

Ingredience:


  •   6 plátků toustového chleba

  • 120 g tuňáka v oleji

  • 1 cibule

  • 3 lžíce majonézy

  • 1 rajče S 75 g plátků 40% tvrdého sýra

  • 30 g másla

  • sůl

  • pepř


Postup: 

  • Slijte tuňáka a do čistého masa přidejte cibuli nakrájenou nadrobno, majonézu, lehce osolte, opepřete a vi dličkou dobře rozmíchejte.

  • Na suché pánvi opečte po obou stranách plátky chleba. Ty pak potřete rozehřátým máslem a naneste na ně tuňákovou směs, položte na ni na kolečka nakrájená rajčata a zasypejte je strouhaným sýrem.

  • Na plech si dejte pečicí papír a vyskládejte na něj chleby. Hned, jakmile se sýr roztaví, vyndejte je a přiklopte na sebe.

  • Můžete je ještě překrojit na trojúhelníky a podávejte nazdobené rukolou, polníčkem či jiným salátkem či bylinkami. Tousty skvěle chutnají zatepla i zastudena.

    .


reklama
reklama

Komentáře