Můj kousek štěstí

Tunisko – africká perla Středomoří

Chcete poznat netradiční exotiku a přitom si odpočinout u moře? Zkuste dovolenou v severoafrickém Tunisku!

Láká vás Afrika a přitom si chcete užít luxusu, krásných pláží nebo dobrého jídla? Pak neváhejte a vydejte se s námi na dovolenou do Tuniska. To patří mezi nejvyhledávanější dovolenkové destinace, pobyty jsou zde totiž mnohdy levnější než v Řecku nebo ve Španělsku.V zemi s netradiční kulturou i historií bývá přitom i méně turistů. Obdivovat zde tak můžete nejen dlouhé pláže s jemným pískem, ale i bohatou arabskou a islámskou kulturu, která je všudypřítomná. A místní kuchyně je opravdu vyhlášená!

shutterstock_32818606b

Ostrov Djerba láká k odpočinku

Země, která má stejně obyvatel jako Česká republika, láká většinu turistů hlavně na své dlouhé, široké, písčité pláže u Středozemního moře a na celoroční teplé počasí. Mezi nejvyhledávanější lokality patří bezesporu největší tuniský ostrov Djerba a přímořská letoviska Monastir nebo Sousse, kde najdete luxus hotelových resortů.Velkou výhodou je také bezprostřední blízkost mezinárodního letiště. Přesto, že je většina tuniské země kvůli celoročním vysokým teplotám pohybujícím se kolem 40 C vyprahlá, zdejší hotely jsou zasazeny do zavlažovaných zahrad, kde můžete v klidu spočinout. Na severozápadě země však prší častěji a v okolí přístavního města Tabarka na úpatí horského masivu dokonce najdete husté lesy.

shutterstock_251791408

Kartágo i velbloudi v poušti

Tunisko však není jen zemí širokých a dlouhých pláží. Svým návštěvníkům nabízí i exkurz do netradiční tuniské historie a kultury, která je všudypřítomná. K nejznámějším památkám patří bezesporu staré římské město Kartágo, které dnes tvoří předměstí hlavního města Tunis.
K vidění zde jsou staré římské lázně, chrám Sv. Cipriána a všudypřítomné vykopávky. Za návštěvu pak stojí jistě i malebná vesnička Sidi Bou Said rozkládající se na skále nedaleko Kartága, která je typická bílými domečky s modrými doplňky, které jsou pro Tunisko charakteristické. A vidět musíte určitě i třetí největší koloseum v římském světě El Jam. Jihozápad země zase láká na solná jezera a oázy, ve kterých se pěstuje obilí, olivy nebo ty nejlepší africké datle. Městečko Douz je pak považováno za bránu do největší pouště na světě Sahary. I vy zde můžete nejlépe za úsvitu projet na hřbetu velblouda vyprahlou pouští a pozdravit horké africké slunce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden