Tvarohové jahodové knedlíky

Ovocné knedlíky jsou klasika. Báječně chutnají posypané tvarohem, ale také strouhaným perníkem nebo mákem.

Suroviny na 6 porcí - 500 g měkkého tvarohu - 150 g polohrubé mouky - špetka soli - 2 žloutky - 500 g jahod - tvrdý tvaroh, kakao a moučkový cukr na posypání - rozpuštěné máslo na polití

Postup

1. V míse smíchejte měkký tvaroh s moukou a špetkou soli. Přidejte žloutky, promíchejte a pak rukama vypracujte hladké, pružné a nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a dejte odpočinout do lednice.

2. Pracovní plochu poprašte hladkou moukou a z těsta vyválejte váleček, který nakrájejte na asi 2 cm široké plátky. Každý plátek rozválejte a zabalte do něj očištěnou jahodu.

3. Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte na mírném plameni 8 až 10 minut.

4. Hotové knedlíky dejte na talíře, posypte kakaem, nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

reklama
reklama

Komentáře