Tvarohové knedlíky s jahodami

Zralé jahody skvěle ozdobí dorty nebo krémové dezerty, ale můžeme je směle použít i do pečených moučníků. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty!

Suroviny:


  • 250 g tvarohu ve vaničce

  • 200 g polohrubé mouky

  • sůl

  • 1 vejce

  • 20–30 jahod

  • 225 g másla

  • moučkový cukr

  • 1–2 kelímky zakysané smetany


Postup:

Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 100 g rozpuštěného másla smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Z něj vytvoříme váleček a nakrájíme ho na menší špalíčky. Každý špalíček prsty roztáhneme, doprostřed dáme jahodu a zabalíme kulatý knedlík.

Vaříme ve vroucí, osolené vodě 6 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem, zalité zbylým máslem a ozdobené zakysanou smetanou.

Náplně knedlíků můžeme samozřejmě obměňovat a zdobit také podle fantazie. Třeba meruňky, borůvky anebo švestky.

reklama
reklama

Komentáře