Tvarohovo-polentový koláč

Netradiční koláč nešetří bohatou tvarohovou náplní. Je zdravý a chutná skvěle.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 18 Kč

Suroviny na 6 porcí

- 50 g másla

- 50 g polenty

- 50 g celozrnné pšeničné mouky

- ½ prášku do pečiva

- 70 g medu

- 450 g tvarohu

- 1 vejce

- 14 vypeckovaných švestek

- 1 lžička skořice

Postup

1. Změklé máslo utřete s medem. Přidejte polentu, mouku, prášek do pečiva.

2. Oddělte žloutek od bílku. Žloutek přidejte do těsta a bílek vyšlehejte. Do těsta vmíchejte tvaroh a sníh.

3. Těstem naplňte vymazanou formu a navrch rozložte švestky smíchané se skořicí. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.

reklama
reklama

Komentáře