Tvarohový dort s mangem

Vynikající tvarohovo-smetanový dort s mangem a ananasem můžete upéct i oslavenci.

Příprava: 55 minut + 12 hod chlazení

Náročnost: **

Cena za porci: 16 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 3 vejce

- 3 lžíce horké vody

- 150 g krupicového cukru

- 100 ml řepkového oleje

- 4 vanilkové pudinky

Na krém

- 1 zralé mango

- 5 koleček kompotovaného ananasu

- 200 ml smetany ke šlehání

- 250 g měkkého tučného tvarohu

- 150 g mascarpone

- 3 vanilkové cukry

Postup

1. Vejce vyšlehejte s cukrem a horkou vodou. Přimíchejte pudinky a olej. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Pečte 30 minut při 180 °C.

2. Vychladlý korpus překrojte, pokapejte šťávou z ananasu a potřete polovinou krému, který připravíte vyšleháním všech surovin. Na krém dejte kousky ovoce a přiklopte.

3. Zbytkem krému potřete dort a ozdobte ovocem. Dejte do lednice.

reklama
reklama

Komentáře