Tvarohový koláč

Suroviny na 4–6 porcí:

500 g měkkého tvarohu

200 g rostlinného tuku

200 g moučkového cukru

2 žloutky

0,2 l mléka

1–2 lžíce želatiny

300 g jahod nebo jiné ovoce

200 g piškotový korpus

3–4 lžíce rumu nebo rumového aroma

Postup:

V hrnci ohřejte mléko a přidejte želatinu.Dobře smíchejte a nechte vychladnout. Směs nalijte do mixéru spolu s tvarohem, tukem, cukrem a žloutky a umixujte dohladka. Formu na dort opláchněte studenou vodou a vlijte krém. Do krému vložte pokrájené jahody a navrch dejte hotový korpus. Zakapejte rumem nebo aroma. Dejte do ledničky na 4–5 hodin. Po ztuhnutí, otočte vzhůru nohama a korpusem dolů na servírovací talíř a hustě poklaďte kousky jahod. Můžete přizdobit šlehačkou.

reklama
reklama

Komentáře