Tvarohový koláč s malinami

Suroviny:

200 g hladké mouky

80 g moučkového cukru

1 lžička prášku do pečiva

1 vejce

140 g rostlinného tuku

Na krém:

500 g měkkého tvarohu

150 g krupicového cukru

1 vanilkový cukr

1 vejce

2 lžíce vanilkového pudinku

300 g nejlépe čerstvých malin

Na zdobení:

70 g hrubé mouky

50 g krupicového cukru

50 g rostlinného tuku

200 ml smetany ke šlehání

maliny

Postup:

Mouku prosejte s cukrem a kypřicím práškem na vál. Do středu vyklepněte vejce a přidejte nakrájené máslo. Zpracujte těsto, které nechte v chladu 30 minut odležet. Těsto rozválejte na plát, kterým vyložte koláčovou formu o průměru 28 cm.

Vytvořte zvýšené okraje. Těsto propíchejte vidličkou, na povrch dejte pečicí papír, do kterého nasypte fazole (proto, aby se těsto nevzdouvalo). Předpékejte v předehřáté troubě při 200 °C asi 10 minut.

Tvaroh smíchejte s krupicovým i vanilkovým cukrem, vejcem a pudinkovým práškem. Z předpečeného korpusu odstraňte pečicí papír s fazolemi.

Potřete tvarohovou náplní, malinami a drobenkou z hrubé mouky, cukru a másla. Koláč dopékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení ozdobte ušlehanou šlehačkou a malinami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden