Tvarohový koláč s višněmi

Suroviny na 8 porcí:

250 g zmražených nebo kompotových višní

80 g cukru krystal

100 g másla

180 g hrubé mouky

2 vejce

250 g tvarohu

5 lžic mléka

cukr moučka na posypání

tuk na vymazání

mouka na vysypání

Postup:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Hrubou mouku prosejeme a zvlhčíme mlékem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a změklým máslem utřeme do pěny. Postupně přidáváme tvaroh a zvlhčenou mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a poklademe okapanými višněmi. Pečeme pozvolna asi 40–50 minut ve středně teplé troubě. Vychladlý koláč vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme k čaji nebo kávě.

reklama
reklama

Komentáře