Tvarohový štrůdl se švestkamišvestky

Sypaný mákem bude ještě chutnější

Kdo ho jednou okusí, bude se na další těšit klidně celý rok, než dozraje nová úroda.

Ingredience:

Těsto:


  • 280 g hl. mouky

  • 2 lžíce oleje

  • 1 vejce

  • 100 g másla

  • 100 ml vody

  • ½ lžičky octa

  • špetka soli


Náplň

  • 400 g tvarohu

  • 2 vejce

  • 2 lžíce šlehačky

  • 2 lžíce cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 kg švestek


Postup:

  • V míse smícháme ingredience na těsto, jen másla dáme třetinku. Propracujeme, ideálně rukama. Když je těsto krásně hladké, rozdělíme ho na 2 půlky, zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočívat. n Mezitím si připravíme náplň smícháním zbylých ingrediencí.

  • Vyválíme na pomoučeném vále dvě tenké placky, potřeme je máslem. Do širšího pásu ve středu dáme polovinu tvarohu a naklademe na něj polovinu švestek. Štrůdl zabalíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

reklama
reklama

Komentáře