Moje šťastná hvězda

Tvoření v elegantním černobílém stylu

Buďte moderní a orginální!

Pohovka ve vašem obývacím pokoji získá zcela nový šmrnc, když ji ozdobíte polštářem s jednoduchým, ručně malovaným motivem. K tvoření budete potřebovat bílý povlak na polštář, široký malířský štětec, černou akrylovou barvu, vodu a papírové ubrousky.

1. Smíchejte akrylovou barvu s vodou v poměru 2:1. Voda zajistí snadnější nanášení barvy, které navíc díky ní nevyplýtváte tolik. Jakmile bude barva připravená, začněte ji štětcem v krátkých tazích nanášet na povlak. Začněte od okraje a pokračujte směrem ke středu.

polstar_1

2. Až se dostanete doprostřed, otřete štětec, aby na něm zůstalo jen trochu barvy, a posledními lehkými pohyby naneste barvu v rozmazaných tazích. Vznikne tak zajímavý přechod mezi černou a bílou částí. Můžete zkusit i tzv. lavírování, tedy plynulý přechod z černé přes šedou k bílé.

polstar_2

3. Papírovými ubrousky opatrně otřete přebytečnou barvu. Nechte vše zaschnout a celý postup opakujte i na druhé straně povlaku.

polstar_3

4. Odložte přes noc a pak povlak z rubu přežehlete. Navlékněte jej na polštářek a umístěte na pohovku. Krásné, nemyslíte?

polstar_4

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden