Moje sladké tajemství

Tvoření z europalet

Líbí se vám rustikální styl? Zkuste si vyrobit nábytek z palet! Za pár korun si vytvoříte originální kousek, který potěší vás i vaši peněženku. Variant je spousta a výsledkem bude atraktivní kus nábytku, který vás bude těšit ještě spoustu dalších let. Ne nadarmo se tvoření z palet stalo hitem posledních let.

Pohodlné křeslo z palet

Budete potřebovat:

 3 europalety

 lak na dřevo

 brusku

 tmel na dřevo

 šrouby

 aku šroubovák

Jak na to?

1. Palety vybírejte pečlivě, věnujte pozornost nejen velikosti (my jsme použili europalety o rozměru 80 x 120 cm), ale také kvalitě dřeva. Důležité je, aby na paletách bylo co nejméně prasklinek. Odstraňte všechny hřebíky a kovové sponky a díry zakryjte tmelem na dřevo.

2. Palety ze všech stran obruste, aby byly hladké a nikde nezůstaly třísky. Očistěte je od pilin a ošetřete speciálním lakem či lazurou na dřevo. Barvu vyberte podle svého vkusu, fantazii se meze nekladou. Pokud chcete křeslo použít na terasu nebo zahradu, dejte pozor na to, aby byl lak vhodný do exteriéru. Jen tak zajistíte dlouhou životnost křesla.

3. Nalakované palety nechte dobře zaschnout, ideálně přes noc. Druhý den můžete začít s montáží. Dvě palety položte na sebe a přišroubujte je k sobě. Hlavičky šroubů nesmí vyčnívat, mohlo by dojít ke zranění nebo protržení sedáku.

4. Poté k zadní části stejným způsobem přidělejte jednu paletu nastojato, ta bude sloužit jako opěradlo. Nakonec přidejte různé polštářky, a originální sezení máte hotové!

Tip:

Pokud chcete křeslo vyšší, přišroubujte k sobě tři palety místo dvou.

Truhlík ze staré palety

Patříte mezi vášnivé zahrádkáře a rádi zkoušíte nové nápady? Přinášíme vám originální způsob pěstování oblíbených květin nebo bylinek. Starou paletu nalakujte libovolnou barvou, položte ji nastojato a vložte květináče s libovolnými rostlinami. Tento originální truhlík udělá parádu zavěšený na zdi, ale také postavený na balkoně nebo terase.

Konferenční stolek

Tento stolek je vytvořen ze dvou nebo tří palet, čtyř podpěrných špalků, čtyř koleček a pár šroubů. A výsledek tohoto jednoduchého „udělej si sám“ projektu? Velmi praktická odkládací plocha ideální pro posezení s přáteli či rodinou. Další a jednodušší variantou je spojit dvě palety na sebe a přidat kolečka.

Pelíšek pro mazlíčky

Pokud nepotřebujete nic nového pro sebe, můžete použít palety a postavit pelíšek pro vašeho domácího mazlíčka. Tento projekt je velmi jednoduchý a nebude vás stát takřka nic.

Paletu jen nařežete na malé obdélníkové části, ze kterých poskládáte dřevěnou konstrukci. Na závěr jen vystelte staršími polštáři či dekami, a komfortní zvířecí odpočívadlo je na světě.

Rustikální postel

Snad nejčastějšími výrobky vytvářenými z palet jsou postele, které kromě dobré větratelnosti matrací nabízejí i bonus v podobě úložného prostoru. Mnohé modely jsou seskládány tak, že nevyžadují žádné řezání. Zajímavým oživením je podsvícení, které vytvoříte například z LED hadic, ale efektně působí i obyčejná svítidla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden