Můj kousek štěstí

Tvrdě brání Mistrovu pověst!

Vdova po Karlu Gottovi má co dělat, aby uhájila dobré jméno svého zesnulého manžela. Majetek a věhlas zářivé hvězdy stále přitahuje podvodníky, co chtějí mít zisk z Gottovy práce.

Božský Kája vydělává i po své smrti  slušné peníze a ještě dlouho vydělávat bude. Má z toho profit jeho rodina, což by zpěváka jedině těšilo. Jenomže se nejde dost filutů, kteří s dlouholetým zlatým slavíkem neměli nikdy nic společného, a přesto by si také rádi namastili kapsy.

Přitahoval grázly

Vdova po Karlu Gottovi (†80) má co dělat, aby uhájila dobré jméno svého zesnulého manžela, na kterém český přední umělec celý život tak poctivě pracoval. Jeho přístup k lidem býval poměrně bezelstný, a tak se ho několikrát pokusili podvodníci zneužít.

Dost známá je aféra z devadesátých let s nadací Interpo, jež měla finančně pomáhat rodinám, jejichž živitel zemřel jako policista při výkonu služby. Ten tunel tehdy vymyslel sám velký mafiánský boss František Mrázek (†47), později kýmsi zastřelený.

Když Gottovi, který měl dodat nadaci věrohodnosti svým čestným prezidentstvím, došlo, že jde zřejmě mimo jiné o praní špinavých peněz, z nadace odešel. Ten příklad z mnoha pokusů o zneužití Mistra je jen špičkou ledovce a byla spousta lidí, které Gott svou prací živil na oficiální úrovni.

Zlatý chlapec

Jedním z těch, kteří si díky zpěvákovi namastili kapsu, je dlouholetý člen agentury GoJa (Gott-Janeček) Jaroslav Topercer (54). Vydávání desek a pořádání koncertů vynášelo tak dobře, že si začal stavět dům. Dnes je ovšem v těžkých dluzích a raději prodává vařená  hotová jídla.

Takový osud se vyhnul Františku Janečkovi (76), který Karla Gotta nenazval jinak, než „můj zlatý chlapec“. Nenechal totiž nic náhodě a portfolio svých aktivit obohatil včas o slušně vydělávající muzikály. Stal se majitelem nejméně 13 bytů a domu na Floridě a v Dominikánské republice.

Posledně jmenovanou nemovitost prý dal matce své dcery, Tereze Mátlové (45), aby uspokojil její nároky. Některým lidem ovšem připadá, že na Gottově slávě mohou vydělat několika kliknutími na internetu.

Pokud by tyhle pokusy vdova nechala být, jistě by to zpěvákovo jméno brzy zle pošpinilo. Policie nyní šetří podvodné jednání, kterého se dopustili jistí lidé tím, že lákali slavíkovy fanoušky k návštěvě jeho stránek a za sdílení, tedy rozšiřování informací, slibovali finanční výnos tisíc eur.

Návštěvníci stránek by zdánlivě o nic nemuseli přijít, ale velké množství sdílení mohlo nalákat investory k dobře placeným reklamám a kdoví, co měli bez vědomí pozůstalých ještě za lubem!

Stále ve střehu

Nebyla to první zkouška ostražitosti Ivany Gottové. Ta má přitom i tak starostí dost. Vedle péče o  Charlotte Ellu (14)Nellu Sofii (12) se snaží zhostit důležitého úkolu – vzpomenout na manžela koncertem, který je zatím přeložen na červen. A čelí nebezpečí, že o dědictví bude usilovat Gottova nejstarší dcera Dominika (47) s manželem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden