Moje sladké tajemství

Tyhle zimní radovánky vás dostanou!

Zábava v zimě nemusí být jen o sněhu. Zde je pět tipů, jak si zpříjemnit nejstudenější část roku. Vyzkoušejte je, nebudete litovat.

Pohoda ve vyhřátých koupacích sudech

Už jste na vlastní kůži vyzkoušeli koupel v horké vodě, když venku mrzne, až praští? Takový zážitek na vás čeká v Krumlovském mlýně v Českém Krumlově na jihu Čech. Těšit se můžete na netradiční ubytování a užijete si i dostatek soukromí, protože jsou zde k dispozici jen dva apartmány.

Večer si odpočiňte při svíčkách v horké koupací kádi s výhledem na osvětlený zámek. To zní romanticky, že? Dalším ojedinělým zážitkem je pobyt v Teepee&Spa v Pyskočelích kousek od města Sázava ve středních Čechách, jen 48 kilometrů od Prahy.

Toto indiánské obydlí poskytuje také venkovní koupací sud, pod kterým si stačí zatopit a užívat si klidu lesa. Týpí je vybaveno vším potřebným a večeři vám zde může připravit objednaný kuchař.

Celé Česko v jednom parku

Kdybyste se neuměli rozhodnout, kam vyrazit na výlet, zkuste Boheminium v Mariánských Lázních v západních Čechách. Jde o unikátní soubor 70 miniatur různých památek z celého Česka. Je tu třeba i hrad Karlštejn, televizní vysílač Ještěd nebo hrad Bezděz.

Řadí se mezi pět největších parků miniatur v Evropě a modely jsou detailně propracované v měřítku 1 : 25. Město Mariánské Lázně se nachází na kraji CHKO Slavkovský les, takže po prohlídce miniatur se můžete vydat na túru po zdejších krásných lesích.

Nebo můžete zajet do 10 kilometrů vzdáleného městysu Chodová Planá a zajít do Rodinného pivovaru Chodovar. Tady vám rádi ukážou, jak se vaří pivo.

Večeře na netradičním místě

Dlouhé zimní večery si lze zpříjemnit vynikající večeří na nějakém jedinečném místě. Zkuste třeba Petřínské terasy na východním svahu Petřína s dechberoucím výhledem na celou Prahu. Jako na dlani budete mít vznešené Hradčany, malebnou Malou Stranu, vltavské mosty i hrdý Vyšehrad.

Ve Špindlerově Mlýně si zase zajděte do restaurace Savoy. Je to místo, které vás okouzlí nejen svou kuchyní, ale také nádhernými výhledy na krkonošské lesy. A atmosféru ještě umocní zurčení potůčku, který teče hned vedle restaurace. Pokud si vás tohle místo získá, můžete se tu i ubytovat a užívat si ho několik dní po sobě.

K návštěvě lákají také valašské Beskydy, kde najdete nádherný Spa hotel Laterna Velké Karlovice. Zde vás čeká nekonečně krásný pohled na pastviny, lesy a tradiční chaloupky. A pochutnáte si na pokrmech krajové kuchyně i dalších specialitách.

Užijte si atmosféru ČEZ Jizerské 50!

Milujete Jizerské hory a okolí Liberce a máte je proběhané skrz naskrz na běžkách? A troufnete si na klasický běžecký závod? V únoru máte příležitost dokázat si, že nepatříte do starého železa!

Klasická ČEZ Jizerská 50 letos startuje 9.–12. 2. a nabízí účastníkům čtyři závodní dny s bouřlivou atmosférou a nabitým programem. Nemusíte rovnou zdolat celých 50 km, stačí na lyžích uběhnout pouhých 10 km a získat status účastníka.

Pokud vám kondice nestačí, můžete nasát jedinečnou atmosféru závodu, který má v Čechách dlouholetou tradici, jen jako divák. A spojit fandění třeba s příjemnou procházkou Kryštofovým údolím nebo návštěvou hradu Grabštejn, který se tyčí nad údolím.

Saunování v zimní krajině

Sauna tělu prospívá, protože mu pomáhá vyplavit všechny toxiny. No, a pokud saunování probíhá v místě, které skýtá krásné výhledy do okolní krajiny, potěšíte tělo, ale i duši. Za jedinečnými wellness zážitky vyrazte třeba do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách na jižní Moravě.

Zde vás ve finské sauně čekají panoramatické výhledy na Pálavu a Novomlýnská jezera. Pokud toužíte po úniku před stresem a civilizací a tělu chcete dopřát regeneraci v podobě saunování v čisté přírodě, můžete vyzkoušet plovoucí saunu na hladině zatopeného lomu Hranice u Lipnice nad Sázavou na Vysočině.

Sauna disponuje střešní terasou, je ukrytá v lesích a nabízí také ubytování. Dalším výjimečným zážitkem je sauna v horské chatě Jelení louky v Peci pod Sněžkou, kde se můžete zchladit v místním potoce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden