Tymiánové rolky se slaninou

Nenápadné jídlo, které ale zasytí i statného chlapa.


Ingredience:


4 kuřecí prsní řízky


sůl a pepř


200 g smetanového sýra


2 lžičky čerstvého tymiánu + 3 snítky navíc


8 plátků slaniny


4 lžíce olivového oleje


4 malé cukety na plátky


500 g cherry rajčat


Postup:


Předehřejete troubu na 190 °C. Každý řízek nařízněte podélně až skoro ke druhému kraji jako knihu. Jemně je naklepejte, aby byly obě půlky stejně vysoké, osolte je z obou stran.


Na každé maso položte čtvrtinu sýra, posypejte tymiánem, plátek zarolujte, pokud chcete, ovážte nití, a nakonec obalte každou rolku do dvou plátku slaniny.


Pekáč vymažte lžící oleje a vyložte ho plátky cukety a rozpůlenými rajčaty. Pokapejte zbylým olejem, osolte, opepřte, na zeleninu položte rolády a na ně pak snítky tymiánu.


Pečte asi 35 minut: slanina by měla být zlatá a křupavá, cukety a rajčata křehké. Podávejte s bílým chlebem.

reklama
reklama

Komentáře