Moje šťastná hvězda

Tymiánový losos s chřestem

Hledáte-li tip na lehkou, zdravou a velice chutnou večeři, věřte, že losos je tou nejlepší možnou volbou. V kombinaci s tymiánem a chřestem bude bezkonkurenční.


Ingredience:


2–4 porce lososa


svazek zeleného chřestu


½ lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu


3 snítky čerstvého rozmarýnu 


1 lžíce citronové šťávy


olivový  olej na restování


sůl, pepř


Postup:


Nejprve u chřestu oloupejte poslední třetinu výhonku. Přiveďte k varu osolenou vodu a dejte chřest na tři minuty vařit. Poté ho zchlaďte vodou. Lososa osolte, opepřete, přidejte tymián a osmahněte na oleji z obou stran.


Začněte ho smažit kůží dolů. Přidejte na pánev také  snítky rozmarýnu. Dozlatova osmahněte i chřest. Osolte ho a opepřete. Lososa zakápněte citronovou šťávou a ozdobte rozmarýnem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden