Tyrolské pečené brambory

Potřebujete:

600 g brambor, uvařených, vychlazených a oloupaných

3 cibule

3 lžíce sádla

400 g vařeného vepřového nebo vepřové pečeně,

100 g kvalitní libové slaniny,

4 vejce

2 lžíce másla

3 stroužky česneku

1 lžičku čerstvé nasekané majoránky

1 lžíci nasekané pažitky

1 lžíci nasekané petržele, pepř, sůl

Postup


  1. Brambory nakrájejte. Ve velké pánvi se silnějším dnem nebo kastrolu rozpalte sádlo. Přidejte cibuli a brambory, po chvíli opékání, když brambory začnou chytat barvu, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a na kousky pokrájené maso.Osolte, přidejte nasekaný česnek a drcený kmín.

  2. Na druhé pánvi rozehřejte máslo a poté připravte z vajec volská oka. K opečeným bramborám s masem přidejte bylinky, pokrm dochuťte a rozdělte na talíře. Ke každé porci přidejte volské oko.

reklama
reklama