Moje šťastná hvězda

Tyrolský gröstl

Pokrm provoněný sytou vůní hovězího masa jednoznačně patří k alpské oblasti na rakouské i italské straně, ale chutnat vám bude i kdekoli jinde.

Ingredience: 600 g brambor, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 250 g hovězího masa, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce petržele, 1 lžička majoránky, ½ lžičky kmínu, máslo, vejce, sůl a pepř

Postup: Vařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Nasekáme vařené hovězí maso, které odebereme třeba z tafelspitzu a nakrájíme ho nahrubo. Hovězí osmahneme v pánvi na oleji společně s najemno nakrájenou cibulí. Pak už jen opepříme a opečeme maso do křupava.

Kmín a majoránku přidáme, ještě když se maso peče. n V další pánvi si připravíme volská oka podle počtu porcí a pak už stačí jen servírovat. Tyrolský gröstl skvěle doplňuje zelný či zeleninový salát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden