Moje sladké tajemství

Uberte si hned několik kilogramů za pár minut

Nejste po zimě ještě ve formě? Nevadí, i tak se nemusíte halit do tmavých a neforemných kousků oblečení. Ukážeme vám několik optických triků, s nimiž kila navíc zamaskujete.

Začněme hned od větších velikostí. Právě většinu žen s nějakým tím kilem navíc jako první napadne zakrýt se do neforemného oblečení větší velikosti. Chyba! Můžete mít pocit, že to vaší postavě pomůže, ale je tomu přesně naopak.

K tomu, abyste vypadala opticky štíhlejší, je důležité zaměřit se na padnoucí velikost, která dokáže zázraky. Nepodceňujte ani výběr spodního prádla – není nic horšího než zaříznuté kalhotky nebo podprsenka.

Políbená sluncem

Máte pocit, že v létě vám to tak nějak víc sluší? Tak to máte pravdu! Opálená pokožka je zkrátka sexy a dokáže opticky schovat i pár kil navíc. V létě je to snadné – v období dovolených nebo práce na zahradě se opálíte hned.

Co ale dělat, když venku ještě není takové teplo? Vyřeší to pár návštěv solária, a pokud preferujete zdravější variantu, nátěr samoopalovacím krémem.

Černá zeštíhluje, ale...

Pravidlo „černá zeštíhluje“ snad ani nemusíme zmiňovat – černé kousky jsou naprostou nutností každého šatníku. To ale neznamená, že musíte zanevřít na vzory. Přesto, že se často říká, že vzorům by se měly plnoštíhlejší ženy spíše vyhýbat, není to tak úplně pravda. „Pokud totiž zvolíte ten správný vzor, můžete se v oblékání odvázat.

Nezaměřujte se na velké vzory v oblasti, na kterou nechcete upozorňovat, vsaďte spíše na vzory menší a decentnější,“ říká návrhářka Jana Nováková z české oděvní firmy JTX, v jejíž letní kolekci nechybí šaty s pruhy, rozšířené sukně nebo šaty a také sukně či kalhoty s menšími vzory, které sluší každé ženě. A co dál?

To, že vysoké boty opticky zeštíhlí, by vám poradil každý stylista. Díky vysokým botám a botám na podpatku budete působit vyšší a štíhlejší.

Pokud vás trápí silnější lýtka, obujte se do lodiček na vysokém podpatku. Jestli preferujete raději pohodlí, ani s botami na platformě nešlápnete vedle. V létě svou práci odvedou vyšší sandálky.

Bez pruhů ani ránu!

Trikem pro zeštíhlení jsou také šaty, které mají na bocích černý pruh. Ty by neměly chybět v šatníku žádné ženy. Boky jsou problematickou partií většiny z nás, a pokud obléknete tyhle šaty, uvidíte, že se po pohledu do zrcadla budete cítit lépe.

Každá žena by se měla snažit zdůraznit pas, proto by ve vašem šatníku neměl chybět pásek nebo šaty s vodorovným pruhem v oblasti bříška. Pokud je vaší problematickou partií zadeček, na jeho optické zmenšení pomůže rozšířená sukně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden