Moje chvilka pohody

Ublížila jsem oběma

Udělala jsem v životě hroznou chybu. Nyní je ale už pozdě něco napravovat. Je mi jasné, že léta nelze vrátit zpět.


Můj syn a Luboš sedí v obýváku a oba se snaží být hovorní, zábavní a společenští. Ale nejde jim to. Jsou křečovití a z mé přítomnosti vyděšení. Teprve při pohledu na ty dva zoufalce si uvědomuji, co jsem to kdysi udělala.


Krátká známost


Luboše jsem poznala na diskotéce na horách, kde jsem byla o víkendu lyžovat. Několikrát jsme se sešli i doma. Nebyla to, tedy z mé strany určitě ne, nějaká velká láska a zamilovanost. Bylo to tak, jak se dnes říká, přátelství s výhodami. Prostě jsme ani jeden momentálně nikoho neměli a vyhovovala námto. Tedy až do chvíle, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná.


Je to moje věc


V tu chvíli jsem si uvědomila, že sice dítě bych chtěla, ale Luboše rozhodně ne. Žít s ním v jedné rodině bylo pro mě nepředstavitelné. Byla jsem přesvědčena, že ani on by o to nestál. Zároveň jsem odmítla myšlenku na potrat. Nezbývalo nic jiného, než rychle jednat. S Lubošem jsem se rozešla s tím, že jsem našla někoho jiného. Luboš se stejně zrovna chystal na nějaký studijní pobyt v zahraničí a přijal náš rozchod v klidu.


Našel se hodný táta


Když bylo mému synovi pět let, potkala jsem muže, který miloval nejen mě, ale i mého Luboška. Dodnes nechápu, proč jsem synovi dala jméno jeho otce, když ani jeden ani druhý o sobě neměli ani tušení. S manželem jsme to vydrželi skoro dvacet let. A na tu dobu vzpomínám moc ráda, i když náš vztah nakonec skončil rozvodem.


Nečekané setkání


Před měsícem jsem náhodou potkala Luboše. I po těch dlouhých letech mě poznal. Zašli jsme na skleničku a já, vůbec nevím proč, jsem mu řekla o našem synovi. Byl to pro něj šok. Že jsem nemlčela! Rozjela jsem tak celý řetězec událostí. Luboš přirozeně chtěl svého, dnes už třicetiletého, syna vidět. Musela jsem proto s pravdou ven i před synem. Konečně jsem se zbavila svého tajemství, které mě léta tížilo a trochu se mi ulevilo. To samé ale nemohu říct o těch dvou, kteří ani nevědí, jak se spolu mají bavit a o čem.


Blanka L. (53), Pardubice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden