Můj kousek štěstí

Ubytovala uprchlíky

Poprvé v životě se raduje, že se v mládí povinně učila ruský jazyk.

Srdce na pravém místě má Eliška Balzerová (72). S manželem, producentem Janem Balzerem (81) neváhali a okamžitě propůjčili domov utečencům z válkou sužované Ukrajiny.

„Přijeli s malým chlapečkem, osmiletým,“ líčí herečka. „Maminka, babička, chlapeček a bílá kočka.“ Má velikou radost, protože vyděšená rodina pookřála.

„Zpočátku byli strašně zamlklí a smutní. Ale nedávno jsem je potkala na ulici, když šli domů, a už se usmívali,“ dojatě popisuje představitelka Alžběty Čeňkové ze seriálu Nemocnice na kraji města.

Po osmačtyřiceti letech spolu chodí za ruce jako v mládí.

Poprvé v životě se raduje, že se v mládí povinně učila ruský jazyk. Nikdy nevěřila, že jí to k něčemu bude, teď by to však bylo bez nenáviděné ruštiny těžké. S ukrajinskou babičkou by se jinak nedorozuměla.

„Už jsem si myslela, že jsem ten jazyk – a ráda – zapomněla,“ směje se blondýnka. Ale ani stará paní nemluví rusky zrovna s nadšením.

S chlapcovou maminkou není problém domluvit se anglicky a některá anglická slůvka si osvojil i chlapeček, který tu má společnost: hereččiny čtyři vnuky. Podobně velkoryse jako Balzerová se zachovali Tomáš Klus (35), Zdeněk Svěrák (86) či Matěj Stropnický (38).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden