Moje sladké tajemství

Účes na přání aneb jak na vlasový styling

Málokterá žena je se svými vlasy spokojená. Ale když se k dobrému střihu od kadeřníka přidá pomocník na doma, šance se zvýší.

Není nutné mít doma celou kosmetickou řadu. Stačí si pořídit přiměřeně způsobu úpravy jednu věc. A naučit se ji správně používat. Co se vlastně pod slovy vlasový styling skrývá? Překvapivě vše, co z vlasů nevymyjete.

První pravidlo

Přípravky nikdy nedávejte na úplně mokré vlasy. Po umytí a použití kondicionéru nebo masky vlasy důkladně propláchněte proudem chladnější vody. Potom volně zabalte do ručníku, stačí jen pár minut, aby se citlivé mokré vlasy nepolámaly. Ideálně je také nechte pár minut proschnout volně na vzduchu nebo mírně vyfénujte.

A teprve nyní přichází čas na nesmyvatelnou péči. Umísťuje se tam, kde má působit a předvést svůj konečný efekt. To znamená pěnová tužidla pro objem nanášejte ke kořínkům, tam vlasy nejvíce plihnou.

Naopak narovnávací spreje nebo krémy pro podporu vln dávejte především na dolní polovinu a na konečky vlasů. Po celé délce vlasů by účes příliš zatížily a sebraly mu načechranost.

Kolik a jak

Všeobecně mají ženy sklony to s množstvím přípravků přehánět. Například na středně dlouhé vlasy k ramenům bohatě stačí pěnové tužidlo velikosti pingpongového míčku. Ale když zmáčknete aplikátor, pěnou se obvykle naplní celá dlaň. Nelitujte a polovinu odeberte, ať se vlasy neslepí a nepřetíží.

Zda tužidlo či gel rozčesat, si nechte poradit v návodu k použití. Česáním rozprostřete péči po celé délce pramínků, což je žádoucí například při dodání lesku nebo při uhlazení. Ovšem vlnité vlasy po učesání vypadají krepatě, péči proto nanášejte jen prsty.

Ochrana a zpevnění

Styling se často aktivuje teplem, při fénování nebo žehlení, proto se označuje jako termo-aktivní. Obvykle ještě dokáže vlasy před horkem také chránit, což se na jejich kvalitě projeví především při pravidelném používání. Jako ochránce pramínků pracuje také lak na vlasy, nejvyhledávanější pomocník pro výsledný efekt.

Chcete- li jen účes zafixovat, natáhněte ruku s lakem co nejdále od hlavy a sprejujte pohybem kolem dokola. Z větší blízkosti se vlasy trochu zvlhčí a můžete s nimi ještě pracovat, například dotvarovat ofinu nebo patku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden