Můj čas na kafíčko

Účinná masáž proti vráskám

Vraťte pleti původní pružnost.

Patříte mezi ty nešťastnice, které trápí otoky očí, pokleslá víčka či jemné vrásky u očí? Pokud je vaše odpověď na všechny tři otázky „ano“, tak rozhodně vyzkoušejte vyhlazující cvičení, které pomáhá od estetických vad a pokožce kolem očí opět vrátí pružnost a pevnost.

Obětujte své kráse každý den jen 10 minut a zařaďte ho ke svým večerním rituálům. A pozitivní výsledky pocítíte hned vzápětí. Pokud ho budete provádět pravidelně, tak po vráskách brzy nebude ani památky.

1. Zavřete oči a pravou ruku položte k levému vnitřnímu koutku. Ukazováčkem a prostředníčkem jemně valte kůži přes celé oční víčko. Po následném poklepávání byste měla cítit, jak se otok pomalu zmenšuje. Je dobré tento základní cvik opakovat alespoň 3x.

2. Postupně tlak zintenzivněte a pohyb veďte přes obočí, až k vlasům. Cílem je namasírovat pokleslé víčko i jeho okolí. Následně přidejte k prstům i prsteníček. Měla byste cítit napínání pokožky, ale i celkové uvolnění víčka.

3. Postupně přejděte ke spánkům a až k vlasům, kde se nejvíce tvoří mimické vrásky.

4. V další fázi obě cvičení propojte – jděte od vnitřního koutku, přes spánkovou kost až do vlasové linie. Opakujte alespoň 4x. Tlak zesilujte.

5. Závěrečná fáze je ta nejpříjemnější. Rozehřejte ruce třením o sebe, přiložte dlaně na spánky a vytahujte pokožku dozadu – vytvoříte si tak „kočičí oči“ a jemně s víčky očí zakružte. Opět zavřete oči. Zhluboka se nadechněte a dlaně lehce táhněte dozadu, s výdechem zase pusťte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden