Moje chvilka pohody

Udělejte první krok

Jsme zvyklí na to, že ve vztahu přebírají iniciativu vždy muži. Očekává se od nich, že pozvou ženu na schůzku, nebo ji požádají o ruku. Je ale opravdu třeba, aby to tak bylo i do budoucna? Není čas na změnu?

Ženy přece nemusí ztrácet čas čekáním, když se objeví vhodný muž. Možná je na čase jen přestat sedět a čekat, ale vzít konečně věci do svých rukou.

Jak postupovat na seznamce

Podle standardu muži na seznamkách posílají mnohem více zpráv než ženy. Kvantita však nemá nic společného s kvalitou a ženy mohou strávit dny, ne-li měsíce seznamováním a čekat, až jejich okouzlující princ konečně docválá. Je zajímavé, že bez ohledu na to, kolik zpráv ženy na seznamkách dostanou, jejich míra odpovědi zůstává téměř stejná. U mužů je to však úplný opak. Čím více zpráv dostávají, tím více odesílají, a dámy by tyto informace měly využívat ve svůj vlastní prospěch. Ženy, které první osloví muže, okamžitě vzbudí jejich zájem. Mají navíc tu výhodu, že i když zahájí konverzaci, jak chtějí, pro muže nezní nikdy kýčovitě.

Šance najít toho pravého

Pokud ženy převezmou iniciativu, mohou získat lepší shodu s hledaným partnerem. Lidé obvykle oslovují někoho přitažlivějšího, než jsou. Zejména muži mají tendenci posílat zprávy ženám, které jsou v průměru o 17 % atraktivnější než oni. Díky převzetí iniciativy se ženy mohou ujistit, že budou mluvit s dobře vypadajícími muži. Je to také o celkové přitažlivosti partnera, včetně jeho sociálního postavení a zájmů. Celkově je to pro ženy výhoda, budou-li jednat první. Mají větší šanci najít lásku. Pro většinu lidí na seznamovacích webech je koncovkou navazování vztahů a hledání spřízněné duše. A pokud žena udělá první krok, pravděpodobnost toho, že se to stane, stoupá. Být průkopnicí se vyplatí, dokonce i v lásce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden