Moje šťastná hvězda

Udělejte si čas jen pro sebe!

Jak vypadat skvěle?

Myslíte více na rodinu, nebo na sebe? Zřejmě odkývnete tu první možnost. Takže nyní máte příležitost všem říci, teď se chci hýčkat já. Léto je k tomu jako stvořené.

Proč zrovna léto? Samozřejmě, že roční období vás nijak neomezuje, ale právě tuto dobu máme spojenu s dovolenými a možností tzv. vypnout. Jenže rodina není práce, tam si dovolenou jen tak nevezmete. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak nabrat síly, které jindy načerpáme během dovolené, za mnohem kratší dobu.

Nechte se hýčkat masážemi

Začneme rovnou tímto pěstěním, protože i uznávané kosmetičky tvrdí, že tam, kde není základ, se velké zázraky udělat nemohou. Mají tím na mysli nejen pokožku připravenou na líčení, ale i pozitivní vnitřní rozpoložení. Pokud se necháte hodinu masírovat, vaše pleť se rozzáří více, než kdybyste ji týden pěstila drahým krémem. Proto pro vás máme tři tipy na opravdu hýčkající masáže, které jsme vyzkoušeli.

Čokoládová masáž

O tom, že je čokoláda výjimečná, věděli lidé už před 2000 lety. Obsažené látky stimulují v mozku tvorbu dopaminu a uvolňují endorfiny a serotonin – známé „hormony štěstí“. Čokoláda má také výrazné omlazovací účinky. Při masáži tělo přes pokožku vstřebává vitaminy, aminokyseliny, minerály a antioxidanty a rozjíždí se detoxikace. Ještě lepších výsledků dosáhnete, když masáž spojíte s cukrovým či kávovým peelingem. Pokožka bude nejen prokrvená, zpevněná a svěží, ale také jemná a perfektně vyhlazená. Tato smyslná masáž funguje proti depresím.

Svíčky, tělové masky a koupelové soli, to vše vám pomůže se dokonale uvolnit.

Medová masáž

Tato metoda využívá vynikající vlastnosti medu, který dokáže zbavit tělo i mnohaletých usazenin. Při masáži se med nanáší v oblasti kolem páteře, kde ho poté masér zpracovává pomocí speciálních hmatů. Podle toho, jak moc máme tělo zanesené toxiny, změní med svou barvu a konzistenci. Například u kuřáků ztmavne a změní se na jakousi gumu a u lidí, kteří často užívají antibiotika, zase téměř zbělá.

Masáž růžovým olejem

Tato jemná masáž je určena výhradně ženám. Růžový olej je velmi lehký a vhodný hlavně pro stárnoucí pleť. Výborně hydratuje, vyhlazuje vrásky a pomáhá při péči o strie či drobné jizvy. Růžová masáž slouží také jako báječná aromaterapie a má blahodárné účinky na psychiku. Léčí smutek, rozmrzelost, žárlivost a pocity vnitřní nejistoty. Stimuluje činnost ženských orgánů a podle čínské medicíny prý i posiluje meridián (energetickou dráhu) sleziny.

Tři tajné triky z Orientu

Ne náhodou mají ženy žijící v orientálních oblastech dlouho svěží a hladkou pleť. Jak toho docilují? Jednak si dávají mléčné koupele. Až si budete napouštět vanu, přidejte do vody litr plnotučného mléka a dvě lžíce medu. Kyselina mléčná funguje jako peeling, vitaminy A a D dodají kůži živiny a med ji zjemní. Vyléváte vodu z rýže? Právě kvůli tomu se ženy z ciziny u nás chytají za hlavu. Potírání rýžovou vodou nebo peelingem z rýže prý ubírá více jak 10 let! A komu to je málo, může zkusit masku s kurkumou. Smíchejte lžíci kurkumy s trochou mléka na kašičku, naneste na obličej, krk a dekolt, nechte 20 minut působit. Rozjasní vám pleť.

Koupelím v mléce se oddávala už egyptská královna Kleopatra.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden