Můj kousek štěstí

Udělejte si čas na kosmetickou inventuru!

Přiznejte se, kdy jste naposledy uklízela ve své kosmetické výbavě? A víte, že možná máte mezi svou kosmetickou mnoho prošlých kusů?  Napravte to a dopřejte svým pomocníkům důkladnou inventuru.

Možná si říkáte, že je to vlastně jednoduché. Záruční dobu jednotlivých krémů, make-upů a rtěnek najdete přece na zadní straně nebo na uzávěru. Jenže co když máte doma celý arzenál přípravků na líčení a už si ani nepamatujete, kdy jste je otevřela? Pak je nejvyšší čas udělat zásadní revizi, protože prošlé přípravky nadělají více škody než užitku.

Je lepší oželet pár korun a zlikvidovat je, než mít problémy s pletí a muset vyhledat dermatologa.  Make-up má trvanlivost po otevření maximálně rok. Po téhle době dojde k tomu, že některé make-upy začnou měnit texturu vysychat, hrudkovatět nebo zapáchat, v té chvíli už je čas se s nimi rozloučit! Pokud mají make-upy tužší konzistenci, vydrží o trochu déle.

Trvanlivost výrobku můžete navíc prodloužit tím, že čas od času očistíte uzávěr. Pudr má na druhou stranu od ostatních přípravků daleko delší trvanlivost a to tři roky. Ovšem pokud by začal měnit barvu, či konzistenci nebo zapáchat, je čas ho přestat používat.

Oční stíny jsou na tom podobně jako pudr. Jejich životnost je většinou kolem tří let. Lak na nehty se nevyplatí dlouho skladovat. Načatý vydrží tak půl roku až rok. Prošlý poznáte velmi dobře - v lahvičce máte místo laku nevzhlednou usazenina dně, která se už špatně nanáší.

Rtěnky jsou na to o poznání lépe, jejich trvanlivost se pohybuje od půl roku do 3 let, většinou podle složení. Zato řasenka má ze všeho nejkratší životnost, vydrží maximálně 3 měsíce. Na konec lhůty většinou upozorní sama, vysychá a tvoří se v ní hrudky, proto ji po každém použití pečlivě zavírejte.

Čím větší obsah vody je v produktu, tím kratší je jeho trvanlivost, proto krémy a pleťová mléka často vydrží kolem půl roku až rok. U přírodní kosmetiky je nutné počítat spíše s tou spodní hranicí. Proto u krémů dbejte na to, abyste měla vždy čisté ruce, když je používáte, abyste do nich zbytečně nezanášela nečistoty. Jakmile však začne krém páchnout po žluklém tuku, je a čase ho přestat používat!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden