Můj čas na kafíčko

Udělejte si výlet do lázní - Karlovy Vary

Užijte si klid a zahálku, to k lázním patří!

Nevíte, co s podzimním víkendem? Vydejte se do Karlových Varů a užijte si nejenom místních kolonád, ale i zajímavých památek. Budete se tu cítit jako v ráji a zároveň naberete nové síly.

Hezké podzimní víkendy lákají k různým výletům. Celoročně zajímavé jsou určitě Karlovy Vary, nicméně na podzim lákají ještě víc, díky tomu, že tu není tolik turistů a přírodní scenérie, které se nachází jen na dosah lázeňského centra, září až kouzelnými odstíny barev.

Výlet můžete spojit s pobytem v nějakém s lázeňských hotelů, které nabízí množství procedur. My vám ale přiblížíme spíš krásy města, abyste věděli, co tady stojí za vidění. Hlavní atrakci představují rozhodně kolonády.

Termální prameny jsou elixír zdraví

Než se pustíte do víru procházek, kupte si za pár korun pítko, ať můžete ochutnávat místní termální vodu. Dávejte ale pozor, třeba Vřídlo má 73 °C a trochu vás na jazyku zapálí. Hlavní kolonádou je ta Mlýnská, kde narazíte na mnoho pramenů.

A také obchůdků či kiosků s lázeňskými oplatkami. Neodpírejte si je, čerstvé chutnají skvěle. Pokud cestujete v páru, určitě si nezapomeňte fotoaparát, na kolonádě se prostě vyfotit musíte.

Nádherné objekty jako pastva pro oko

Když už se budete cítit kolonádou nabaženi a termálními prameny nasyceni, vypravte se na návštěvu krásného kostela sv. Máří Magdalény, který se nachází jen kousek od Vřídělní kolonády.

Nezapomeňte si také prohlédnout historické budovy hotelů Imperial a Thermal, kde se každoročně koná mezinárodní filmový festival, kam se sjíždí známé osobnosti z celého světa. Určitě si prohlédněte také Grand Hotel Pupp, který představuje architektonickou perlu a je jedinečnou kulturní památkou.

Pokud jste příznivci výhledů, musíte si vyšlápnout na Zámeckou věž, kde se vám za pouhých 50 Kč naskytne pohled na celé Vary tak trochu z ptačí perspektivy. A opravdu to stojí za to. Pokud vám z toulek městem vyhládne, vyhněte se podnikům v centru města a zkuste udělat pár kroků navíc do odlehlých uliček.

Najíte se tam dobře, a navíc zaplatíte o několik stovek méně. Po dobrém obědě budete mít jistě dostatek sil na to zvládnout trochu stoupání, na jehož konci vás čeká atraktivní cíl ve formě kapličky sv. Nikolaje.

Ta se nachází na krásném místě a stará se o ni sympatická dáma, která vám ráda ukáže její kouzelný interiér. Na kapličku se dostanete asi 4,5km příjemnou procházkou po cestě Přátelství malebnými lázeňskými lesy přímo z centra Karlových Varů od GH Pupp.

Zkuste Goethovu vyhlídku

Pokud se budete chtít pokochat výhledy do okolí, zvolte určitě Geothovu vyhlídku, která je veřejnosti přístupná od čtvrtka do neděle. Jedná se o pseudogotickou výletní restauraci s vyhlídkovou věží, která se nachází asi 1,5 kilometru od centra Karlových Varů.

Na samotnou vyhlídku budete muset vyšlapat 165 schodů, nicméně díky tomu se dostanete do výšky asi 23 metrů. Pokud budete cestovat s vnoučaty, určitě je vezměte na Stezku plnou strašidel.

Ta je dlouhá asi 2 km a během ní děti uvidí hned 20 strašidel. Vše je navíc zdarma. Stezka je dostupná po celý rok. Na jejím konci navíc děti dostanou pamětní minci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden