Uherský pekáč

Suroviny na 4 porce:

750 g kysaného zelí

600 g mletého masa (libový bůček napůl s hovězím)

sůl, pepř

1 lžíce mletého kmínu

120 g sádla

1 lžíce mleté sladké papriky

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce strouhanky

5 vajec

0,2 l mléka

2 cibule trocha vody na podlití

Postup:

Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.  Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě.Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem! Trochu připomíná francouzské brambory bez brambor.

reklama
reklama