Můj čas na kafíčko

Ukrajinský boršč

Pokud je na vás bůček moc těžký, použijte hovězí maso nebo můžete maso zcela vynechat. Tato polévka je dost sytá i bez masa.

Ingredience: 4 porce

3 brambory
1 velká červená řepa
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce polévkového koření
sůl, pepř
2 bobkové listy
300 g červeného zelí
2 rajčata
200 g vepřového bůčku
1 kelímek zakysané smetany
olej
2 snítky petrželky

Postup:

Do hrnce dejte vařit na kousky nakrájené maso. Po půl hodince přidejte brambory nakrájené na kostičky, nakrouhané čerstvé zelí a stáhněte plamen na minimum. Přidejte bobkový list, polévkové koření a vařte. Zvlášť ve slupce uvařte červenou řepu a pak ji nastrouhejte na hrubém struhadle.

V pánvi na oleji opečte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a pokrájená rajčata. Přidejte 2 lžíce zakysané smetany a směs osolte, opepřete a krátce poduste.

Nakonec vše přidejte ke směsi v hrnci, vařte dalších zhruba 10 minut. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou, zakysanou smetanou a pro někoho bude vítaný coby příloha rovněž chleba s křupavou kůrkou.

Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 20 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden