Moje sladké tajemství

Umíte číst myšlenky?

Dívejte se do očí

Zorničky ukazují, co cítíme, na co myslíme a jak se v nejbližších minutách zachováme. Když se partnera zeptáte na počasí, s jeho zorničkami to nic neudělá. Ale zeptejte se: „Jak hrála Slavia?“ a uvidíte, co to s jeho pohledem udělá.

Panenky se okamžitě zvětší a oči se rozsvítí. Při naštvání či znechucení se naopak zužují. Stačí jen vnímat, co se s ním děje. Hlas prozradí lháře Není důležité to, co říkáte, ale to, jak to říkáte. Rozechvění signalizuje nervozitu, strach a nejistotu. Zvýšení hlasu vztek, někdy také útok, který je jako obranný mechanismus.

Nenechte se ovlivnit slovy, ale poslouchejte, co se ukrývá za jejich obsahem. Vyzkoušejte, jak různě se dá říct slovo láska. Umění zeptat se Všimla jste si, jak málo lidí se umí ptát? Často si vystačí s otázkou: Jak se máš? A dál už nic.

Žádné doplňující otázky a zájem o druhého. Přitom ptát se je pořád ještě nejlepší způsob, jak druhého poznat, porozumět mu a vcítit se do něj. Čím víc se ptáte, tím lépe poznáváte. Dokonce bez ohledu na to, co nám druhý povídá.

Sledujte řeč těla Základ komunikace tvoří řeč těla, výraz v obličeji a gesta. Bojovně vysunutá brada ukazuje na agresivitu, zrychlený dech na rozrušení a nervozitu, povolená ramena na malé sebevědomí, překřížené ruce a nohy na obranný postoj.

Když se k vám někdo naklání, jste mu příjemná, když se odtahuje, něco mu vadí. Když kopíruje vaše gesta, jede s vámi na stejné životní vlně..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden