Můj čas na kafíčko

Umíte pochválit sama sebe?

Svého partnera, rodinu i kamarádky umíte pěkně povzbudit a ocenit, ale sama na sebe úplně zapomínáte? Je na čase začít být na sebe hodná a pyšná.

Dejte si ruku na srdce, zavřete oči a odpovězte si: Co všechno se vám v životě povedlo? Pokud váháte s odpovědí, podceňujete se a máte obavy, že všechno to, co děláte, možná nestačí k tomu být na sebe hrdá. Ale to je omyl!

Podívejte se na celý svůj život, kolika zkouškami jste prošla a co vše jste zvládla. Jste úžasná! Sebevědomí pochází z pozitivních přesvědčení o sobě. Nízká sebeúcta způsobí, že o sobě smýšlíte špatně, a pocit hrdosti pak hledáte marně.

Zachrání vás deník

Zkuste si psát všechno, co se vám povedlo. Vychovala jste děti? Nebo pečete výborné dorty? Napište tam i večeři, po které se všichni olizovali. Lidé bez sebevědomí se totiž často zaměřují víc na neúspěchy než na úspěchy.

A když vám bude nejhůř a nebudete si věřit, svůj seznam si přečtěte. Posílíte své sebevědomí a budete se cítit lépe. Ukažte i ostatním, že ze sebe máte radost. Je to osvědčený způsob, jak získat podporu okolí. Pošlete všem fotku nádherného dortu, který jste upekla, a i to, jak vám to v nové sukni sluší.

Odpusťte si chyby

Když uděláte chybu, svět se nezboří. Příště ji už neuděláte. Než abyste se obviňovala, řekněte si: Nepodařilo se mi to, ale to je v pořádku. Už to vím, a příště se té chybě vyhnu. Je důležité naučit se sama sebe povzbudit a začít oceňovat své úspěchy, ať jsou jakékoli. A začněte s tím právě teď!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden