Můj čas na kafíčko

Umíte se včas usmířit?

Tak tohle už váš drahoušek vážně přehnal. Jste naštvaná a vytočená do nepříčetnosti!

Neumíte včas říct, co vás štve a pak vybuchnete v nesprávnou dobu? Jde to změnit? Samozřejmě. Zkuste pravidlo 72 hodin. To, co vás rozčiluje, vyřešte do tří dnů, nebo na to už zapomeňte. Co nestihnete, to už prostě nechte plavat.

Cesta od žabomyších válek až k rozchodu je nebezpečně krátká. Přitom by stačilo dodržovat jednoduché pravidlo, podle kterého by se partnerské spory měly vyřešit během prvních 72 hodin.

Zbavíte se tak únavného kolotoče výčitek a naučíte se mluvit s mužem efektivně. Rada nad zlato zní: Cokoli vás rozčiluje, řešte raději hned. Tedy nejpozději do prvních třech dnů.

Spor a konflikt ukončete vlídností a smírem.

Tři dny a nechte to plavat

Je úplně jedno, jestli jde o neuklizené nádobí, pohozené ponožky nebo o nevěru. Nesmíte ale vytahovat nic z minulosti, nic staršího tří dnů.

Pokud vás něco trápí, ale z nějakých důvodů jste se o tom rozhodla mlčet celé tři dny, pravidlo 72 hodin říká, abyste už na to raději zapomněla. Pokud je to ale věc, kterou nechcete přejít, proberte ji raději hned za tepla.

Neřešte to s horkou hlavou

Když se stane něco, co vás rozčílí, dopřejte si chvilku klidu, jděte stranou, vydýchejte se a promyslete si, abyste neřekla něco, co by vás pak mrzelo.

Jinak ale jednejte raději hned, a klidně si dovolte výbuch sopky. Mlčení a vnitřní napětí by vás totiž jen ničilo. Pokud pravidlo třech dnů dodržíte, nestane se vám, že se budete hádat do nekonečna.

Neduste to v sobě

Mluvte o tom, co vás trápí upřímně, a až diskuse skončí, už tuto záležitost nikdy nevytahujte. Máte pocit, že tlak při hádce, co se vám usadil v hrudi i hlavě už nevydržíte?

Přestáváte se ovládat a cítíte, že začnete šíleně ječet? Udělejte si malou pauzu! Opusťte prostor, kde se hádáte, prodýchejte se a za pár minut se k diskuzi vraťte a vše dokončete.

Kdy chlap nechápavě zírá

Staré věci patří do minulosti. Když se hádáte, nevytahujte na světlo to, co se stalo před měsíci, či roky. To pak chlap pak nechápavě zírá, o čem to mluvíte, protože už na vše dávno zapomněl.

Když zjistíte, že vám byl nevěrný, i tady se vyplatí použít pravidlo 72 hodin. Co nejrychleji a ideálně během tří dnů trvejte na tom, aby záletník svůj vztah s milenkou ukončil.

Dávnou nevěru mu odpusťte a žijte přítomností.

Dávejte pozor na slova

Zapomenout na minulost byste měla i ve svém slovníku. Neříkejte mu, že už jste mu to říkala stokrát. Mluvíte spolu přece tady a teď, a co bylo dřív, už není důležité.

Navíc tyhle věty zní, jako když maminka kárá své dítě. Jako byste se nadřazovala, že jste chytřejší, než on, což chlapi těžko snáší. Jen tím zbytečně vytváříte mezi sebou a partnerem bariéru.

Nejdůležitější je usmíření

Nemusíte s partnerem souhlasit, ale dejte mu najevo, že ho vnímáte a jeho výtky berete vážně. Hádku se snažte vždy ukončit usmířením v klidném duchu. Ukončete diskusi bez zvyšování hlasu, obviňování a nadávek. Měl by z ní vzejít jasný závěr, jak dalším problémům předejít.

Tři pravidla úspěšné hádky

Jestli chcete být při hádce úspěšná, řiďte se třemi zásadními pravidly: 1) Žádné vzájemné obviňování. 2) Nevytahujte věci z minulosti. 3) Popište své potřeby. Obnovit narušenou důvěru nějaký čas trvá. Když během tří dnů váš problém s partnerem proberete, hodně se vám uleví.

Muž má úplně jiné uvažování, než vy, takže vaše dlouhosáhlá souvětí často vůbec nechápe. Mluvte s ním tedy jasně, stručně a srozumitelně. Neútočte na něj a neříkejte mu: „Ty jsi takový a makový“. Mnohem účinnější je: „Cítím se takhle, když tohle děláš…“.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden