Můj kousek štěstí

Umíte si správně fénovat a žehlit vlasy?

Ne každému se doma daří vytvořit fénováním či žehličkou dokonalý účes. Přitom stačí dodržovat následující rady, a vaše vlasy budou vypadat jako ze salonu!

Fénování

Po umytí 

Do vlasů důkladně vetřete kondicionér a nechte ho nejprve asi pět minut působit. Pak ho pečlivě smyjte, vysušte vlasy lehce ručníkem a začněte je prosoušet fénem, aby nebyly úplně mokré, ale tak z 50 %. Nefénujte je ale v předklonu proti směru růstu. Vzduch by neměl být příliš horký. Když už jsou vlasy jen mírně vlhké, naneste do nich pěnové tužidlo. Začněte od konečků vlasů a pokračujte nanášením na délky. Kořínkům u hlavy a kolem obličeje se ale raději úplně vyhněte.

Správný styl

Před samotným fénováním si vlasy rozdělte na čtyři části – spodní, prostřední, horní a přední, která rámuje obličej. Pak pomocí kulatého kartáče vlasy začněte postupně vysoušet, jako první partii kolem obličeje, poté tu spodní, prostřední a až nakonec horní. Fén držte při foukání tak, aby horký vzduch proudil ve směru růstu vlasů. Nikdy vlasy nefoukejte ze strany ani zespoda. Správná vzdálenost fénu od vlasů je asi tři centimetry, blíž ho nikdy nedávejte, vlasy by se mohly poškodit.

Konečná fixace

Když už budete mít vlasy dokonale suché, nezapomeňte je na závěr dobře zafixovat lakem na vlasy. Nanášejte ho rovnoměrně ze vzdálenosti asi třicet centimetrů od vlasů, aby se vám na hlavě místo vzdušného účesu nevytvořila splácnutá helma.

Žehlení

Nasucho a s ochranou

Před žehlením musí být vlasy úplně suché, po umytí je opravdu důkladně vyfénujte. Pak je dobře rozčešte a rozdělte nad ušima na horní a spodní část, horní připevněte širokým vlasovým skřipcem. Než se pustíte do žehlení, naneste na obě vrstvy speciální přípravek pro termoochranu vlasů, stejně jako tužidlo od konečků do délek, kořínkům se opět vyhněte. Nikdy ale nepoužívejte tužidlo, gel nebo lak!

Optimální teplota

Máte-li barvené vlasy, nastavte si v tom případě teplotu na žehlení na 150–180 ºC, nebarvené vlasy pak snesou dokonce 200 ºC. Začněte od spodní partie. Oddělte vždy jeden pramínek a od kořínků ke konečkům ho jednou přejeďte plynulým pohybem žehličkou. Až budete mít hotovou spodní část, pokračujte stejným způsobem s horní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden