Můj kousek štěstí

Umíte zacházet s parfémy?

Parfém dokáže pozitivně, ale i negativně ovlivnit vás i vaše okolí. Na léto se hodí lehčí a energičtější vůně. Pozor si dávejte především na množství parfému, které na sebe nastříkáte.

Náš čich se po nějakém čase otupí, takže pak přestanete cítit sami sebe. To ale neznamená, že vaši vůni necítí okolí. Méně je v tomto případě více.

Neaplikujte přímo na kůži

Některé kosmetické přípravky vám dokážou v součinnosti se slunečním zářením způsobit na kůži alergickou reakci, skvrny či fleky. V létě byste si proto neměla aplikovat parfémy přímo na ta místa na kůži, která budou vystavena slunci.

Nezřídka parfém skončí i tak, že spadne na zem.

Používejte vždy sady stejné vůně
Pokud má vůně dlouho vydržet, poříďte si voňavé prostředky jedné řady. Nejprve použijte sprchový gel a pak jeho vůni podpořte tělovým mlékem. Poté použijte lehkou verzi vůně v podobě deodorantu a až nakonec přijde na řadu toaletní voda nebo parfém. Všechny přípravky se tak krásně doplní a zvýrazní.

Jak dlouho vydrží?

Trvanlivost parfémů je různá a v průběhu několika měsíců se může změnit. Při správném skladování ale může vydržet i desítky let. Největším nebezpečím pro každý parfém je světlo. Proto byste ho měla skladovat tak, aby nebyl vystaven dennímu světlu a vysokým teplotám.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden